Bovenbalk

Superster

Mijn hamster is een Superster

Dit boek is het vierde deel in de serie over hamster Stinkie van Benjamin Brinks. Net als in de andere delen valt er weer veel te lachen. Daar tussendoor steek je er nog wat van op ook. Wist jij bijvoorbeeld dat hamsters in het wild aparte kamertjes maken voor eten, slapen en poepen? Mark Chambers maakte er weer vrolijke pentekeningen bij als een soort stripje bij het verhaal. Onderaan elke bladzijde zit Stinkie in zijn draaimolen en op veel pagina’s zie je zijn hamsterpootjes of – keuteltjes terug.

Er wordt een dierenshow georganiseerd met prijzen voor de mooiste of meest gehoorzame hond, de mooiste kat of het meest getalenteerde huisdier. Je snapt wel dat Stinkie wordt ingezet om die laatstgenoemde prijs binnen te halen. Hij gaat stunten op skates, en vertelt Ben precies hoe hij deze moet maken. Meester Van der Baard is er niet meer om Ben en Stinkie dwars te zitten. Maar de vervelende buurjongen Eduard Bol is er nog wel en hij is vast van plan om met zijn acrobatische muizen de wedstrijd te winnen…

Als je de andere boeken niet kent, is dat niet erg. Het is grappig en spannend tegelijk. En je leert er ook nog iets van: over vriendschap en eerlijkheid. Getipt voor de prijs van de Nederlandse Kinderjury 2015.

Dave Lowe (tekst) en Mark Chambers (illustraties)

Veltman Uitgevers,2014

Reacties gesloten.