Bovenbalk

Tiny la Roi

Opengeslagen in mijn handen
In die versleten lederen stoel
Mijn vingertoppen betasten de randen
Van het voorwerp waar ik op doel
Laat mij in een andere wereld belanden
Waar ik de vertelling van binnen voel

In bovenstaande regels heeft mijn jongste zoon mijn liefde voor boeken poëtisch weten te vatten. Enthousiasme voor lezen is mij thuis en op school met de paplepel ingegoten. Naarmate ik mij tijdens de studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland meer verdiepte in de (jeugd)literatuur (bachelor 2008), kreeg de gedachte om beroepsmatig met deze kennis aan de slag te gaan steeds meer vorm.

Het behalen van de master Jeugdliteratuur aan de universiteit van Tilburg (in 2012) vormde de laatste stap naar een eigen leesbevorderingspraktijk. De ervaring die ik in de afgelopen twintig jaar heb opgedaan als adviseur/onderzoeker bij een organisatieadviesbureau helpt mij bij het vormgeven van mijn activiteiten als leescoach voor jong en oud.

De naam Lezenslust omvat in één woord mijn missie: boeken proeven, keuren en ervan genieten.