Bovenbalk

Leesclub Jeugdliteratuur

De eerste bijeenkomst van onze leesclub was in januari 2015. We bespraken Een mens is genoeg van Els Beerten. Een boek waar ik persoonlijk van onder de indruk ben. Maar in hoeverre is het Young Adult?

In maart is Vlam van Floortje Zwigtman besproken.

Op 8 juni 2015 stond Stem op de okapi van Edward van de Vendel en Martijn van der Linden op het programma. Vooraf liet Colette Pelt ons iets zien over haar activiteiten met Prentenboekenplus. Dat is ook een van onze doelstellingen: elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen in de jeugdliteratuur in het algemeen, en in die van onze persoonlijke activiteiten op dat gebied in het bijzonder.

Net voor de zomervakantie hebben we ons gebogen over de kinderkunstboeken die zijn uitgegeven door Leopold en het Haags Gemeentemuseum, onder leiding van Ingrid van der Heijden die op dit onderwerp is afgestudeerd.

De keuze voor het te lezen boek sluit bij voorkeur aan bij de actualiteit. Vandaar dat we in september kozen voor  Eleanor & Park door Rainbow Rowell, winnaar van de Dioraphte Literatour prijs 2015 in de categorie vertaalde boeken.